We hebben eindelijk weer een leuk bericht: winkelen in Rozenburg wordt wat makkelijker!

Met ingang van dinsdag 16 maart aanstaande wordt meer ruimte gegeven aan de niet-essentiële winkels en wordt het mogelijk om bezoekers te ontvangen in onze winkels. We zetten de regels en voorwaarden voor u op een rij.

Winkelen op afspraak

  • Vanaf 16 maart mogen wij één klant per 25 vierkante meter ontvangen. Voor grotere vestigingen geldt een maximum van 50 klanten.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Houd zowel binnen de winkels, als in de wachtrijen 1,5 meter afstand.
  • Nog steeds geldt de regel dat mensen minimaal 4 uur van tevoren een afspraak maken en dat de winkel werkt met tijdvakken van minimaal 10 minuten.
  • Click&Collect blijft mogelijk, informeer ernaar bij de winkel waar je wil shoppen.

Openingstijden

Alle winkels moeten voor 21.00 uur gesloten zijn. De regeling ziet er op toe dat winkels tussen 20.00 en 06.00 uur dicht zijn.

Uitstalling en wachtrijen

Nog steeds is het virus ons land niet uit en is de besmettingsgraad van het virus onveranderd hoog. We doen een dringend beroep op u om u aan de winkelroutes en wachtrij-opstelling voor de winkels te houden, met inachtneming van de 1,5 meter afstand regel.

Mogelijke versoepelingen vanaf woensdag 31 maart

Vanaf 31 maart staat een aantal versoepelingen gepland. Die kunnen alleen doorgaan als het aantal bezette intensive care-bedden stabiel blijft en het reproductiegetal rond de 1 blijft. Op 23 maart wordt hierover een besluit genomen.

Er wordt inmiddels door de gemeente hard gewerkt aan een herstelplan voor de horeca. Zodra hierover meer bekend is, ontvangt u van ons alle informatie.